13 Ekim 2008 Pazartesi

Sürgündeki Başörtülüler


Türkiye’de başörtüsü yasağı yüzünden üniversitede okuyamayan kız öğrencilerimiz Viyana’da başarıyla tamamladıkları üniversitelerinin diplomasına İstanbul’da görkemli bir törenle kavuştular.

Türkİye’de uygulanmakta olan başörtüsü yasağı sebebiyle üniversite eğitimlerini Viyana’daki çeşitli üniversitelerde başarıyla tamamlayan öğrenciler, 08.08.2008 tarihinde İstanbul Grand Cevahir Otel’de düzenlenen mezuniyet töreniyle diplomalarını aldılar. Görkemli bir törenle diplomalarına kavuşan öğrencilerin gurur ve sevinçleri gözlerinden okunabiliyordu.

Törende bir konuşma yapan Wonder derneği Genel Başkanı Yusuf Kara, derneklerinin kuruluş amacının bir şekile öğrenimlerini tamamlayamamış ancak gelecek vaad eden öğrencilerin akademik kariyer yapmalarını sağlamak olduğunu vurguladı. Kara, dernek aracılığıyla yurt dışında eğitim görme şansı yakalayan gençlerin hemen her alanda oldukça başarılı olduklarını ifade etti. Wonder Genel Kurul Başkan Yardımcısı Mustafa Karahüseyinoğlu ise bunlara ek olarak öğrencileri hayırseverlerin yardımları sayesinde okuttuklarını hatırlattı.

Wonder’in mezuniyet gecesinde Türkiye’nin başarılı piyanistlerinden ve aynı zamanda kendisi de Viyana’da eğitim almış olan Tuluyhan Uğurlu bir konser verdi.

Konserin hemen ardından ise öğrencilere diplomaları takdim edildi. Tören sırasında konuşma yapan ve kendisi de başörtüsü mağduru olan, eski Milletvekili Merve Kavakçı “Mezun olan bu öğrenciler mağduriyetlerin illa ki mağlubiyet ile sonuçlanmayacağının bir göstergesidir” dedi. Büyük alkış alan Kavakçı konuşmasının sonunda mezun olan öğrencileri kutladı.

Öte yandan törene iştirak eden Avusturya Kardinal Yardımcısı Martin Ruprest kendisine yöneltilen bir soru üzerine özgürlüklerden yana olduğunu ifade etti. Ruprest, “Bizim ülkemizde böyle yasaklar yok. Sizin ülkenizde çok örtünmekten şikâyet edenler var halbuki ben bizim ülkemizdekilerin az örtündüğünden şikâyetçiyim. Ama tabii ki bu herkesin kendi tercihidir” dedi. Başörtüsü yasağı sebebiyle kendilerine Avrupa kapısı açılan ve böylece bir zulümden bir fırsat ve bir hayır elde ettiklerini belirten kız öğrenciler ise şimdi herşeye rağmen ülkelerine hizmet zamanı olduğunu vurguladılar.

Yeni Asya
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bu klip Baş örtüsünden dolayı yurt dışına sürgüne gönderilmiş tüm baş örtülülü kardeşilerimize itaf olunur

Hiç yorum yok: