29 Ekim 2008 Çarşamba

Erdoğan: Bu nasıl Müslümanlık?




Ünlü sanatçı Özdemir Erdoğan, kimileri "Japon bebeği gibi boyanmış, tırnaklar rakı kadehi tepesinde, sonra Allahüekber! Böyle bir şey olmaz. 'Müslümanım' deme" dedi.


Turgay Güler'in sunduğu Sıradışı programına konuk olan ünlü sanatçı Özdemir Erdoğan, başörtüsü ile ilgili konu gündeme geldiğinde, "Örtünmek yasak, soyunmak serbest. Bu nasıl iş?" dedi.

Türkiye'de caz müziğinin öncülerinden olan ve Sivrisinek Caz Orkestrası ile hayli ses getiren ünlü sanatçı Türk Sanat ve Halk Müziği yorumlarıyla da bir dönem gönüllere taht kurmuştu. Kendi müzik şirketini kuran ve müzik çalış ma larını mutevazi şekilde sürdüren sanatçı yaklaşık on yıldır muhafazakar bir yaşam sürüyordu.

Programda İslamiyet'te örtünmenin tahrik unsuruyla ilgil olduğunu savunan Özdemir Erdoğan, "Güzelliğinizle kimseyi tahrik etmeyeceksiniz. Kapanma bu yüzden. Eski Yunan’da bile insanlar jimnastik yaparken kadın erkek ayrılırdı." dedi. İslam’ın 5 şartı olduğunu ve şart demenin olmazsa olmaz anlamına geldriğini belirten sanatçı, "Bunun iki buçuğunu yapıp, iki buçuğunu yapmazsanız olmaz" diyerek ben Müslümanım diyenlerin transparan giyinmesine tepki gösterdi:
" Transparan giyiyor, göbeği açıkta, sonra ben müslümanım. Ben buna kızıyorum. Böyle Müslüman olmaz. Kendine Müslüman deme. Bunu dersen inanç sahibi kişileri rahatsız ediyorsun, hem de istismar ediyorsun. Buna karşıyım. Yoksa o insan nasıl yaşarsa yaşasın. Bu insanlar nasıl giyinir lerse giyinsinler, istedikleri yerlerini açsınlar. Saygı duyarım. Buna karışmam. Ama “müslümanım” diyorlar ben buna karşıyım. Öte yandan örtünmek yasak. Ama soyunmak serbest. Bu nasıl iş?"

Sanatçı'nın tepkisi bu sözlerlerle de sınırlı değildi. Özdemir Erdoğan, "Japon bebeği gibi boyanmış, tırnaklar rakı kadehi tepesinde, sonra Allahüekber. Böyle bir şey olmaz. Bu Müslümanlığa sığmaz. Çünkü Müslümanlığın şartlarına uymuyor bu hal. Allah’ın sana verdiği vücut üzerine estetik yaptırıp, popüler olmaya çalışıyorlar. Daha çok para kazanmaya çalışıyorlar. Bu Müslümanlıkla bağdaşmaz" dedi. "Kapitalizm için Müslümanlık, komünizmden daha tehlikelidir" görüşünü savunan Özdemir Erdoğan, "Herkes tasarruf ederse, israf önlenirse kapitalizmin işine gelmez. Başörtüsü yasağına da bu yüzden karşı çıkıyorlar. Makyaj malzemeleri, süslenmek şu bu. Dindar kişi bu tür harcamalardan uzak durur. Bu da kapitalizmi rahatsız eder." şeklinde siyasi görüşlerini dile getirdi... (Haber 7)

Hiç yorum yok: