4 Ocak 2009 Pazar

" Hadise " Hadise Çıkaracak Cinsten


Böyle idik Böyle yaptılar

02/01/2009 Tarihli milliyet gazetesinde şöyle bir haber geçiyor.
2009 yılında Eurovision yarışmasında Türkiye'yi temsil edecek olan olan Hadise'ye sorulmuş

-Türk erkekleri hakkında ne düşünüyorsun diye ; oda şöyle cevap vermiş.

-Bilemiyorum bugüne kadar hiç bir Türk erkeği ile olmadım " diye cevap vermiş.
Bu haberi okuyunca Rahmetli Ayhan Songar hocanın bir yazısını hatırladım.

Rahmetli Prf Ayahan Songar hoca bizlere belgelere dayalı bir bilgi veriyor. Yıl 1927 Osmanlıdan sonra Ülkemizde ilk defa güzellik yarışması düzenlenir.KERİMAN HALİS TÜRKİYE GÜZELİ SEÇİLİR.Akabinde o yıl ülkemizi temsilen Dünya güzellik yarışmasına katılr ve çokta güzel olmammasına rağmen dünya güzeli seçilir. KERİMAN HALİS bikininisi ve sütyeni ile jüri üyelerinin önünden geçerken jüri başkanı şu konuşmayı yapar.

" Avrupayı titreten atlarının Üzengisini öptüğümüz Osmanlının torunu KERİMAN HALİS sütyeni ile bikinisi ile önümüzde arzı endam etmektedir.Nihayet Osmanlıyı yıkmayı başardık.Tesettür içindeki osmanlı kadınınını temsilen soyunmuş olarak Keriman Halis şu an önünüzde durmaktadır.Kadehlerimizi bunun şerefine kaldıralım. Bunun için Keriman Halisi Dünya Güzeli seçiyoruz " der.

Bu açıdan baktığımızda Hadise'nin durumunundan ülkemiz adına utanmamızmı gerek ? Yoksa onu alkışlamamızmı gerek ? Hadise acaba kimi temsil ediyor.Şahsen beni temsil etmiyor.Yıllardır bu medya ve bu televizyonlar milleti afyonladılar. Öyleki en dindarlarımız bile bu tür Hadise'lere ses çıkarmaz,normal bakar oldu.Filistinde kundaktaki bebekler katledilirken benim müslüman kardeşlerim nelerle uğraşıyor.Hadise gerçekten hadise çıkaracak cinsten.Allah'ım şu milletin tez elden uyanmasını nasip et.


Hikmet Gündüz

6 yorum:

Unknown dedi ki...

BU YAZIYA SON NOKTASINA KADAR KATILIYOM. BİZİM BÖYLE LOKLAM LOKMA YEDİLER VE ŞİMDİ PORSİYONLA SERVİS EDİLİR HALE GELDİK. ALLAH ISLAH ETSİN.. NE DİYİM.
KALEMİNE SAĞLIK HİKMET ABİ...

Adsız dedi ki...

Eyvallah Hikmet Abi,
bizim haykırmak isteyipte haykıramadıklarımızı kısaca özetleyip söyleyivermişsin. Aslında kabahat bizde boş durmayıp HADİSE çıkarmak lazım bunlara karşı..

xxx dedi ki...

Hadi onlar bizim inançlarımızı değiştirmek, bizi kendilerine benzeterek adileştirmeye çalışıyorlar da, biz niye yapıyoruz? Neden uyuyoruz oyunlarına?

Arzın Son Şairi dedi ki...

ARZUHAL KARDEŞİME CEVAP

Tarihin yaprağını bir bir çevirdim
Gördüm kuşak kuşak ykılışımı
Bir zaman dünyaya hükmeden bir devin
Şimdi cüceler elinde oynanışını
-----------------------------------

Mikrop önce bedene girdi sonra hissettirmeden bütün vucuda yayıldı sonra farkına vardığımızda ise iş işten geçmişti

Adsız dedi ki...

valla abi hadise sende de olay olmuş çıplak resmini koyabilmişsin bloguna..

Arzın Son Şairi dedi ki...

ŞÜKRÜ ADLI YORUMCUMUZA

Bizim burada yaptığımız kıyaslamadır.kıyaslama iki şey arasındaki farkı en güzel şekilde ortaya koymaktır.Kıyaslama aynı zamada okuyucunun dikkatini iki farklı boyuta çekmektir.Yine Aynı zamanda bazen okuyucuya meramını en kestirme yoldan anlatmaktır.